SMS PENGESAHAN “PORT OUT” ONEXOX

Assalamualaikum & Salam sejahtera.

Bermula Khamis (14 januari 2016), semua nombor ONEXOX yang membuat permohonan “port out” ke telco lain akan menerima sms pengesahan seperti di bawah ;

“Your request to leave XOX Mobile received, reply PORTOUTYES to proceed / PORTOUTNO to cancel. Request will be cancelled if no reply by 00:00:00 dd/mm/yyyy.”

Jika user gagal membalas sms mengikut masa yang ditetapkan, permohonan port out akan terbatal secara automatik dan perlu membuat permohonan baharu.

Diharapkan agar maklumat ini dapat disampaikan kepada semua pengguna & pengedar ONEXOX untuk manfaat bersama. Terima kasih.

Ingatan untuk anda yang mahu port out daripada ONEXOX, anda akan kehilangan validiti 28 bulan sekiranya mahu port ini semula ke ONEXOX.

Jadi fikirkan semasak-masaknya jika mahu port out daripada ONEXOX.

 

Mahu port in ke ONEXOX? Hubungi nombor ini 0192881647 / 0103667464.

 

6 thoughts on “SMS PENGESAHAN “PORT OUT” ONEXOX

        • Mula-mula klik resubmit, masukkan nombor telefon user.

          Jika tak keluar apa-apa kena submit semula, masukkan maklumat user sekali lagi.

          Tuan sila rujuk dealer yang lantik.

  1. Nak port out XOX lambat..
    Mesej tak sampai2..bangang punye service..
    bkn pakai postpaid pun..jd la macam celcom,digi atau maxis..sebab tu dorg da lama kat msia ni..
    Sekian Terima Kasih.

    • Assalamualaikum tuan.

      Sudah selesai masalah port out tuan?

      Ada sebarang pertanyaan sila hubungi 019 288 1647 / 010 366 7464 Helmi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *